Het team van YesHugo deelt graag tips, nieuws en gebruikerservaringen met jou. Lees in onze blogberichten alles over mobiliteit en het gebruik van de oplossingen van YesHugo.

maart 7, 2024

De Dag van de Maximumsnelheid

Leer over de impact van snelheid op verkeersveiligheid, milieu, en hoe het naleven van snelheidslimieten levens kan redden en de uitstoot van schadelijke gassen kan verminderen. Ontdek hoe rijgedraganalyse kan helpen om rijgedrag te verbeteren en een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en het milieu. Lees verder en kom erachtern hoe jij kunt bijdragen aan een veiliger en schoner verkeer.
februari 14, 2024

Hoe werkt GPS tracking in het algemeen?

GPS-tracking wordt veel gebruikt in de autowereld, vooral in exclusieve auto's en bij bedrijven die deze verhuren. Het helpt bij het volgen van voertuigen en het beheren van wagenparken. OBD-track-and-trace is handig voor het volgen van kostbaarheden zoals auto's, boten, motoren, caravans, en fietsen. Hoewel het diefstal niet voorkomt, helpt het bij het terugvinden van gestolen eigendommen. Sommige verzekeringen vereisen GPS-tracking en bieden zelfs kortingen voor diefstalverzekeringen. Met speciale software kan GPS-tracking meer dan alleen locaties bepalen.
februari 14, 2024

Privacy en gps-tracking. Hoe werkt dit precies?

Mag een werkgever zomaar een gps-tracker in een werknemersauto plaatsen? Werkgevers mogen werknemers controleren, maar moeten de privacy respecteren. Het plaatsen van gps-trackers in bedrijfsauto's is gebruikelijk maar heeft impact op de privacy van werknemers. Wat een werkgever mag zien en hoe dit werkt, wordt besproken in dit artikel.
februari 9, 2024

Slim plannen met elektrische taxi’s

In een tijd waarin de mobiliteitssector zich snel ontwikkelt en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, bundelen Personenvervoer Geerets de Leeuw en Personenvervoer Midden Limburg, BS Automatisering en YesHugo hun krachten om een innovatieve oplossing te bieden voor het plannen met elektrische taxi's. Deze samenwerking illustreert hoe nieuwe technologieën en gebruik van data de mobiliteitsindustrie transformeren en bedrijven in staat stellen om duurzamer en efficiënter te opereren.
mei 26, 2023

Vebego Groen

Het zijn handige managementtools, maar ook de mensen buiten profiteren ervan, verklaren Edwin de Jong en Wim van den Bos van Vebego Groen. Zij werken al drie jaar met het vlootmanagementsysteem...
februari 1, 2023

Rijden bij gladheid

De eerste sneeuw van het jaar is al gevallen en inmiddels hebben we er al flink wat koude en gladde dagen op zitten. Op dat soort dagen kan het zomaar zijn dat er code geel of oranje wordt afgegeven in Nederland. Het wordt dan afgeraden om de weg op te gaan in verband met extreme gladheid. Helaas heb je, zeker als het bij je werkt hoort, soms geen keus en zal je wel moeten rijden in dit soort weer. Daarom hebben wij een aantal tips om heelhuids thuis te komen bij ijzel of sneeuw.
januari 11, 2023

Op wintersport met de auto: handige tips en advies

De reis naar de bestemming is een belangrijk aspect van je vakantie. Je wilt natuurlijk veilig aankomen, maar daarnaast ook kunnen [...]
november 22, 2022

Stationair draaien verminderen

Je kent het wel, je moet even snel in en uit de auto óf je laat je auto nog even warm worden voordat je gaat rijden. In beide gevallen laat je je auto waarschijnlijk draaien. Dit wordt ook wel stationair draaien genoemd. Dit lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar dat is het wel. Naast dat het slecht is voor het milieu, verbruik je ook nog eens heel wat brandstof wanneer je je motor laat draaien tijdens het stilstaan. Voor veel wagenparkbeheerders is het reduceren van brandstof een prioriteit. Stationair draaien is een echte no-go dus.
november 3, 2022

Tips voor veilig autorijden tijdens de herfstmaanden

Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan, dus dat betekent dat het weer vroeger donker wordt. Daarnaast kan ook het weer tijdens de herfstmaanden erg wisselvallig zijn. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn op de weg en kunnen er sneller files ontstaan. Kortom; de kans op autoschade neemt tijdens de herfst steeds meer toe. Met deze tips zorg je dat jij die autoschade niet oploopt de komende periode.
Buy now