Veel gestelde vragen - YesHugo

Veel gestelde vragen over Yeshugo


Zoek hier je antwoord over de volgende onderwerpen

- Upgrade je auto
- Be connected
- OBD informatie stromen en data
- Laagste prijs garantie
- Bestellen YesHugo producten- Het testen van onze producten
- Koop en lease abonnement
- Gebruik van onze software
- Privacy
- Contactgegevens

Upgrade je auto

1Wat is een Connected Car?
Een Connected Car is een auto die verbonden is met het internet. Auto’s verzamelen steeds meer data. Denk dan bijvoorbeeld aan het brandstofverbruik, je rijgedrag, de technische staat van de auto en waar je auto allemaal is geweest. Via het internet kan deze data worden gedeeld.
2Wat zijn de voordelen van Connected Car?
Met een connected car upgrade je je auto naar de next level; je hebt een smart car! Met deze slimme gegevens kun je altijd (24/7) zien waar je auto is (Track & Trace), welke afgelegde route die je gereden hebt (sluitende rittenadministratie) en over je rijgedrag op de weg. Ook zie je je auto als deze rijdt als je er niet inzit.
3Wat levert Connected Car mij op?
De informatie van je connected car kun je gebruiken om slimmer met je auto om te gaan, waardoor je veel kosten kunt besparen op brandstof en onderhoud. Met het verkregen inzicht in je rijgedrag, waardoor je een betere weggebruiker wordt en veiliger op weg bent. Dit resulteert ook in minder CO2 en Stikstof emissie. Daar wordt je organisatie, jezelf en je kinderen ook blij van!

Be connected

1Hoe maak ik mijn auto connected?
Iedere auto kan contact maken met het internet door eenvoudige installatie van een OBD-connector oftewel connector.
2Wat is een OBD-poort?
OBD staat voor "‘On Board Diagnostic’. Dit OBD-systeem verzamelt alle informatie over hoe je auto functioneert. Een OBD-poort is letterlijk de toegangspoort naar de informatie die je auto verzamelt.
3Waar vind ik de OBD-poort in mijn wagen?
Iedere auto heeft één OBD-poort. In de meeste auto’s vind je de OBD-poort links onder het dashboard aan de bestuurderszijde, onder de stuurkolom. Ook in het handschoenenkastje kan zich de OBD poort bevinden. Mocht dit niet het geval zijn, kun je via deze pagina de locatie vinden.
4Hoe kan ik de connector installeren?
De connector maakt gebruik van het plug-and-play principe; hij kan simpelweg in de OBD-poort van het voertuig gedrukt worden.
5Kan ik de connector installeren als de motor loopt?
Nee, het contact dient uit te staan op het moment dat je de connector aansluit op de OBD-poort van je auto.
6Hoe weet ik of de connector goed geinstalleerd is?
Nadat je de connector geïnstalleerd hebt, gaat er een rood lampje branden op de connector. Deze zal na enkele minuten wisselend rood en oranje knipperen (dit bevestigd een GPS-signaal) en vervolgens zie je als de connector stroom ontvangt, een rood lampje continue branden. Je kunt dus direct aan de slag!
7De connector is aangesloten op de OBD-poort, maar ik ontvang geen gegevens in YesHugo software. Wat nu?
In de eerste plaats is het verstandig de connector nogmaals en met de motor uit, goed in de OBD-poort van je auto te drukken. Vergewis jezelf dat de connectie goed is. Ben ervan bewust dat je per ongeluk ook de connector uit de OBD-poort kan "schoppen" bij sommige modellen auto's. Let er ook op dat na een onderhoudsbeurt of check up van je auto, de monteur de connector weer terug plaatst. Kom je er niet uit? Stuur dan een mail naar support@yeshugo.com. Wij zorgen ervoor dat je snel weer online bent!
8Kan ik de connector in een andere auto plaatsen?
Ja, dat kan. Bij een wisseling van kenteken dien je YesHugo daarvan op de hoogte te stellen. Wij wisselen per gewenste datum, of zo snel mogelijk, de box in het back-office systeem. Je dient dan wel je nieuwe begin kilometerstand door te geven.
9Wat is de correcte manier om de connector te verwijderen?
Zorg er uit veiligheidsoverwegingen voor dat je auto uit staat. De aansluiting van de connector past precies op de OBD-poort. Trek met enige kracht de connector recht van de OBD-poort af.
10De connector zit erg vast, waarom is dat?
De connector is ontworpen om onder alle normale omstandigheden connected te blijven, dus ook als je over hobbelige wegen rijdt bijvoorbeeld.
11Ik moet mijn auto starten met behulp van startkabels. Moet ik de connector uit de OBD-poort verwijderen?
Ja, het is verstandig de connector tijdelijk los te koppelen tijdens het starten met startkabels.
12Ik breng mijn auto naar de garage. Waar moet ik op letten?
Let er op dat de monteur de connector terug in de OBD-poort plaatst. De monteur zal namelijk de OBD-poort gebruiken om zijn diagnostische apparatuur aan je auto te koppelen. Het is ook aan te raden je connector voorafgaand aan de onderhoudsbeurt zelf te verwijderen en bij terugname van de auto deze zelf terug te plaatsen.

OBD informatie stromen en geen data kosten

1Welke informatie leest de connector uit?
De hoeveelheid data die de connector kan uitlezen, is sterk afhankelijk van het merk, model en bouwjaar van het voertuig. In de basis leest de connector de zogenoemde ECU (Engine Control Unit) uit om diagnostische storingscodes zichtbaar te maken. Die ECU bestaat uit drie onderdelen: een controller, sensoren en actuatoren. Alle sensoren en actuatoren die informatie verzenden of worden aangestuurd door de ECU kunnen worden uitgelezen. Daarnaast kunnen we extra informatie verkrijgen over de status van je accu, aan-of uitstaan van de motor (ook het stop-start systeem, je snelheid, remvertraging en het stationair draaien van de motor, waarmee de rijgedrag score wordt opgebouwd. De connector geeft met de geïntegreerde GPS chip continue (24/7) de positie van je auto weer (real-time).
2Wat is de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling?
De connector maakt voor plaatsbepaling gebruik van een GPS ontvanger welke op tientallen meters nauwkeurig is. Verscheidene oorzaken kunnen mogelijk invloed hebben op de nauwkeurigheid van de GPS ontvanger. De meest voorkomende oorzaak van een onnauwkeurige plaatsbepaling is dat het voertuig zich bijvoorbeeld bevindt in een gebouw met muren en vloeren van gewapend beton welke de ontvangst van het GPS signaal vermoeilijken of verhinderen. Andere minder voor de hand liggende oorzaken kunnen ook voorkomen.
3Hoe verstuurt de connector de informatie naar het internet?
De connector van YesHugo is een OBD Simkaart connector. De connector is dus uitgerust met een SIM kaart. Deze simkaart verstuurt via het mobiel netwerk de informatie naar het internet. Ondanks het back-ip systeem in de connector kan het voorkomen dat wij geen informatie ontvangen als de er geen telefoonverbinding is of als deze niet correct werkt. Het kan dus voorkomen dat wij informatie missen als dit niet correct doorgegeven wordt.
4Krijg ik datakosten voor het gebruik van de simkaart in de connector?
Nee, de datakosten zijn geheel voor onze rekening.
5Werkt de connector ook in het buitenland?
Ja, de connector werkt ook in alle landen in de Europese Unie. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, ook GEEN (roaming) datakosten!
6Wat is de levensduur van een connector?
Je verkrijgt 2 jaar fabrieksgarantie op de connector, zowel bij een nieuwe connector als bij een refurbished connector. De connector kan mogelijk veel langer meegaan, maar hier geven wij geen enkele garantie op.

Laagste prijs garantie

1Zijn alle gestelde prijzen exclusief BTW?
Ja, alle prijzen die je op alle communicatie vormen zoal als website, mails et cetera terug kunt vinden, zijn exclusief geldende BTW.
2Heeft YesHugo actie aanbiedingen?
Als er acties zijn, wordt dat kenbaar gemaakt op de website. Houd deze dan ook goed in de gaten!
3Hoe lang zijn de acties geldig?
Tijdens de actie worden ook expliciet de actievoorwaarden benoemd. Hierin wordt ook de actie termijn aangegeven. Bestel je voor het aflopen van de actie termijn, dan kun je van de actie gebruik maken. Bestel je later, dan heb je daar geen recht meer op.
4YesHugo geeft een laagste prijsgarantie af voor haar producten. Hoe kan dat?
De laagste prijsgarantie geldt alleen voor de koop van een refurbished connector in combinatie met een flexibel koop-contract tot een looptijd van 2 jaar. Hierin zijn wij uniek: 2 jaar lang heb je dus de laagste prijsgarantie!
5Ik vind ergens anders een identiek product tegen lagere kosten. Wat zijn dan mijn rechten?
Als je voorafgaand aan de aankoop bij YesHugo een identiek product (hardware, software en ondersteuning) vindt wat goedkoper is, bieden wij je dezelfde lage prijs met nog eens 10% finders fee korting, omdat je ons geholpen hebt. We passen dan ook direct al onze prijzen naar dit lagere tarief aan.

Bestelling van YesHugo producten

1Voordat ik tot aankoop overga, wil ik mij goed informeren. Waar kan dat?
Je kunt op de YesHugo website nagenoeg alle informatie verkrijgen over de producten. Lees deze informatie daarom goed door. Verder kun je dit vraag- en antwoordregister raadplegen. Kom je er nog niet uit of heb je additionele vragen? Mail dan naar support@yeshugo.com. Heb je dringende vragen, dan kun je contact opnemen met een van onze service medewerkers op +31(0)85-20 85 202.
2Hoe kan ik YesHugo producten bestellen?
Dat kun je doen door het aanvraagformulier in te vullen behorende bij het product naar keuze. Deze producten zijn te vinden op deze website. Je verkrijgt na verzending van het aanvraagformulier een bevestigingsmail.
3Waarom kan ik geen producten bestellen zonder bevestiging van de algemene voorwaarden en privacy statements of actie-voorwaarden?
Dat is verplicht volgens de Nederlandse Wet- en regelgeving.
4Na het invullen van de bestelling ontvang ik geen besvestigingsmail. Wat is er aan de hand?
Je ontvangt de bevestigingsmail in principe direct, maar zeker binnen 24 uur. Kijk ook naar je spam inbox. Afhankelijk van je e-mailinstellingen kan onze mail daarin terecht komen.
5Ik heb mijn bevestigingsmail ontvangen. Wat gebeurt er dan?
Aansluitend nemen wij op werkdagen binnen 48 uur contact met je op, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt.
6Ik wil een order annuleren. Kan dat?
Ja, als consument geldt een bedenktermijn van 14 kalenderdagen. Binnen deze termijn kun je als consument gratis de producten retourneren en stoppen met de dienst. Neem hiervoor contact op met support@yeshugo.com. Bestel je uit naam van een bedrijf, dan gelden andere regels, zoals verwoord in de algemene voorwaarden.
7Hoe kan ik het abonnement betalen?
Je betaald via automatische incasso, tenzij anders overeengekomen is. Dat is wel zo handig.

Test onze producten

1Kan ik YesHugo producten testen?
Ja, dat kan. Je kunt alle YesHugo producten een maand testen en dan besluiten het product af te nemen (in welke vorm dan ook) of te retourneren. De enige kosten die hier aan verbonden zijn betreffen de eerste maand termijn en de kosten van het retourneren van de hardware (euro 8,95 bij aangetekende post).

Flexibele abonnementen

1Yes Hugo werkt met flexibele abonnementen, wat betekent dat?
Flexibele abonnementen geven je de ultieme bewegingsvrijheid om op elk moment te beslissen of je ons product nog wilt blijven gebruiken. Je kunt dus binnen een maand je abonnement wijzigen of opzeggen (zowel bij koop als lease.
2Welke contractvormen heeft YesHugo?
YesHugo werkt met 2 contractvormen, de koop- of lease contracten. Op deze manier kun jij het contract aangaan wat je het beste past.
3Hoe lang kan ik gebruik maken van connected car producten van YesHugo?
Afhankelijk van je gekozen abonnementsstructuur kun je van de diensten van YesHugo gebruik blijven maken.

Flexibel koop-abonnement

1Ik wil een koopcontract afsluiten. Wat betekent dat?
Bij een koopcontract koop je eenmalig de connector en sluit je daarnaast een flexibel maandelijks abonnement voor de dienstverlening die we je bieden af. Dit is de goedkoopste manier om met onze producten gedurende 2 jaar na aanvang te werken.
2Ik koop de hardware connector en sluit een flexibel koop-abonnement af, wat betekent dit voor mij?
Als je een koopcontract afsluit, betaal je bij aanvang van de overeenkomst eenmalig de connector (Nieuw 125,- euro of refurbished 85,- euro) en neem je een flexibel maandabonnement af. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. De opzegging gaat dan de eerstvolgende maand in.
3Wat zijn de voordelen van het flexibel koop-abonnement?
Je bent in een termijn van 2 jaar beduidend goedkoper uit. Je kunt maandelijks opzeggen. Als je eerder wenst te stoppen, dan stopt het maandelijkse abonnement de maand na de opzegging.
4Mijn connector werkt niet meer en ik heb een koopabonnement. Wat kan ik verwachten?
Als de connector het begeeft binnen de gestelde garantietermijn (en volgens de garantiebepalingen), verkrijg je gratis een nieuwe of refurbished connector (afhankelijk van je eerste aankoop). Voorwaarde is wel dat je de oude, niet werkende connector retourneert aan YesHugo (euro 8,95 per aangetekende post). Ontvangen wij geen connector retour, dan brengen we de nieuwe of refurbish connector vooralsnog in rekening. Verlies je oude connector dus niet uit het oog!
5Ik stop met het flexibel koop-abonnement. Wat gebeurt er dan met de hardware connector?
Op het moment dat je stopt met YesHugo in het koop-abonnement heb je aan de hardware connector niets meer. Je kunt deze connector zelf behouden of je kunt deze terugsturen aan YesHugo.
6Heeft de hardware connector een restwaarde?
Ja, de connector heeft op elk moment binnen 1 jaar na aanschaf een restwaarde van 24,95 inclusief BTW. De hardware connector kun je binnen een termijn van 1 jaar na aanschaf op eigen kosten terugsturen naar YesHugo. Je verkrijgt dan een restitutie van 24,95 inclusief BTW indien de connector werkzaam wordt aangeboden. Wij checken dat en laten je weten of dit zo het geval is.
7Wat is het nadeel van het koop-abonnement?
Als de connector het na de garantieperiode ophoudt te werken, zul je een nieuwe of refurbished connector dienen aan te schaffen.

Flexibele en vaste Leasecontracten

1Ik wil een leasecontract afsluiten. Wat betekent dat?
Bij een leasecontract lease je de connector en het abonnement (vast of flexibel).
2Mijn maandbedrag bij leasen is hoger dan bij kopen. Hoe kan dat?
Wij vragen een hogere maandelijkse vergoeding voor het voorschieten van de eenmalige investering (nieuwe connector) en omdat we je een nieuwe connector gratis verstrekken op het moment dat deze niet meer werkt, om welke reden dan ook. Dus ook na de garantieperiode.
3Wat is het voordeel van een leasecontract?
Het voordeel is dat je initieel minder behoeft te investeren. Daarnaast ben je verzekerd voor een optimale dienstverlening en werking van het product.
4Ik stop met het lease-abonnement. Wat gebeurt er dan met de hardware connector?
Op het moment dat je stopt met YesHugo in het lease-abonnement, dien je de hardware connector tegen eigen kosten te retourneren (euro 8,95 per aangetekende post). Je hebt de connector immers niet gekocht waardoor de connector in eigendom van YesHugo blijft. Stuur je de connector NIET terug, om wat voor reden dan ook, dan zijn wij verlicht je euro 125,-- in rekening te brengen.

Het gebruik van de YesHugo software

1Hoe krijg ik toegang tot de digitale diensten van YesHugo?
Onze medewerkers voorzien je van een directe link naar je eigen pagina in het YesHugo systeem, waar je alle gegevens betrekking hebbend op je eigen voertuig(en) kunt zien. Afhankelijk van de diensten die je afneemt, wordt je daar de toegang tot verleend. Je kunt altijd upgraden of migreren naar andere producten.
2Hoe werkt de software van YesHugo, is er een gebruikshandleiding beschikbaar?
Ja, er is een gebruikshandleiding beschikbaar. Vanaf het moment dat je ingelogd bent, kun je deze aanwenden en kennis maken met de software.

Privacy

1Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Klik hier voor ons privacy statement.

Contact gegevens YesHugo

1Hoe kom ik direct in contact met YesHugo medewerkers?
Je kunt contact opnemen met YesHugo support via: support@yeshugo.com of telefonisch via +31(0)85-2085202 (telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 14:00-17:00 uur). Ons bezoekadres is YesHugo, Spoorstraat 114, 7551 CA Hengelo.
Buy now