GPS-tracking

Doormiddel van GPS tracking is het gemakkelijk om elk voertuig te volgen. Of het nu gaat om een privé auto, bedrijfsbus of auto van de zaak. Met GPS tracking krijg je als zakelijke bestuurder, wagenparkbeheerder of fleet manager meer controle over je voertuigen en weet je altijd waar het voertuig zich bevindt.

Artikelen

februari 14, 2024

Hoe werkt GPS tracking in het algemeen?

GPS-tracking wordt veel gebruikt in de autowereld, vooral in exclusieve auto's en bij bedrijven die deze verhuren. Het helpt bij het volgen van voertuigen en het beheren van wagenparken. OBD-track-and-trace is handig voor het volgen van kostbaarheden zoals auto's, boten, motoren, caravans, en fietsen. Hoewel het diefstal niet voorkomt, helpt het bij het terugvinden van gestolen eigendommen. Sommige verzekeringen vereisen GPS-tracking en bieden zelfs kortingen voor diefstalverzekeringen. Met speciale software kan GPS-tracking meer dan alleen locaties bepalen.
februari 14, 2024

Privacy en gps-tracking. Hoe werkt dit precies?

Mag een werkgever zomaar een gps-tracker in een werknemersauto plaatsen? Werkgevers mogen werknemers controleren, maar moeten de privacy respecteren. Het plaatsen van gps-trackers in bedrijfsauto's is gebruikelijk maar heeft impact op de privacy van werknemers. Wat een werkgever mag zien en hoe dit werkt, wordt besproken in dit artikel.

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over GPS tracking (FAQ)

1Wat is GPS-tracking?
GPS-tracking in een wagenpark verwijst naar het gebruik van satelliettechnologie om de locatie, snelheid, en andere relevante gegevens van voertuigen in een wagenpark real-time te volgen en vast te leggen.
2Hoe werkt GPS-tracking?
Met GPS tracking is het mogelijk om verschillende soorten voertuigen eenvoudig te volgen. Of het nu gaat om één enkel voertuig of een gehele hele vloot. Privé of bedrijfsvoertuig. Je weet altijd waar je bedrijfsbus zich op dit moment bevindt. En houdt eenvoudig een waardevolle lading in de gaten. Het voertuig en haar inhoud is altijd te volgen. De technologie is breed inzetbaar voor vele verschillende personen, bedrijven of instanties.
3Wat zijn de belangrijkste toepassingen van GPS-tracking?
GPS tracking biedt naast het volgen van objecten nog veel meer andere interessante toepassingen. Zo kan het systeem gebruikt worden om kilometers te kunnen berekenen tussen punt A en B. Daarnaast kan je eenvoudig routes uitstippelen op de kaart maar ook rit informatie terug te kijken. Erg handig voor een ritten- en kilometeradministratie. Het kan zelfs gebruikt worden om verschillende parameters nauwkeurig te kunnen meten. Denk dan bijvoorbeeld aan overmatig versnellen, hard remmen, bochtsnelheden, onnodig stationair lopen, overmatig toerental en snelheid. Wat resulteert in een rijgedrag analyse tool.
4Hoe kan GPS-tracking helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van mijn wagenpark?
GPS-tracking biedt real-time inzicht in de locatie en activiteit van voertuigen, waardoor u efficiëntere routes kunt plannen, onderhoud beter kunt beheren en chauffeurs kunt monitoren.
5Hoe kan GPS-tracking helpen bij het verminderen van brandstofkosten?
GPS-tracking helpt bij het identificeren van inefficiënt brandstofgebruik en kan u helpen bij het verbeteren van de rijstijl van uw chauffeurs, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op brandstofkosten.
Buy now