GPS-tracking

Doormiddel van GPS tracking is het gemakkelijk om elk voertuig te volgen. Of het nu gaat om een privé auto, bedrijfsbus of auto van de zaak. Met GPS tracking krijg je als zakelijke bestuurder, wagenparkbeheerder of fleet manager meer controle over je voertuigen en weet je altijd waar het voertuig zich bevindt.

Artikelen

november 1, 2023

Wat zijn de eisen van de Belastingdienst omtrent rittenregistratie?

Als zakelijke bestuurder moet je een sluitende rittenadministratie bij de belastingdienst kunnen laten zien. Het bijhouden van deze registratie is niet moeilijk, maar vragen rijzen vaak op over de eisen van de Belastingdienst. In dit artikel zullen we deze eisen opsommen, uitleggen wanneer een rittenregistratie verplicht is en hoe deze gecontroleerd wordt.
november 1, 2023

De nieuwe brandstofcodes

Sinds oktober 2018 zijn er nieuwe brandstofbenamingen ingevoerd voor zowel diesel als benzine. Deze verandering is geïmplementeerd door de Europese Unie om uniforme etikettering in heel Europa te bewerkstelligen en verwarring te minimaliseren. Deze nieuwe etiketten zijn nu te vinden bij tankstations, op de tankdoppen van nieuwe voertuigen en in de gebruiksaanwijzingen van deze voertuigen.
november 1, 2023

Een zakelijke tankpas

Als zzp’er wil je niets liever doen dan waar jij goed in bent, met natuurlijk zo min mogelijk administratieve werkzaamheden. Toch zul je, zodra je de auto pakt, alle bonnen moeten verzamelen om de brandstofkosten op te kunnen geven voor de Belastingdienst. Dit is erg veel werk, en de kans dat je een keer een bonnetje vergeet te printen of kwijt graat is aanzienlijk. Ook levert het vaak veel frustratie. Met een zakelijke tankpas is dat verleden tijd!
november 1, 2023

Slim wagenparkbeheer met innovatie voor optimaal gebruik

Stuur uw wagenpark naar succes met YesHugo's rijgedraganalyse. Ontdek hoe efficiënt rijgedrag niet alleen kosten verlaagt, maar ook duurzaamheid bevordert. Krijg inzicht in bestuurdersgedrag en optimaliseer uw wagenparkbeheer voor een succesvolle en duurzame toekomst.
november 1, 2023

De voordelen van rijgedraganalyse voor wagenparkbeheerders

Ontdek de rijgedraganalyse: een tool om slimmer en efficiënter rijgedrag te bevorderen. YesHugo's software biedt diepgaand inzicht in het rijgedrag van bestuurders, met parameters zoals acceleratie, remmen en bochten nemen. Dit resulteert in kostenbesparing, verminderde ecologische voetafdruk en verhoogde veiligheid.
november 1, 2023

Rittenregistratie voor rijscholen: In de uitzending bij RijschoolProTV

Wij waren bij RijschoolPro in de uitzending om te vertellen waarom onze rittenregistratie uitstekend te gebruiken is voor rijscholen. YesHugo wordt al gebruikt door wagenparken, servicebedrijven en taxicentrales, maar is nu ook beschikbaar voor rijscholen. Leo, onze YesHugo product owner, vertelde meer over de mogelijkheden van YesHugo tijdens de uitzending van RijschoolProTV.
november 1, 2023

Zo kom je fluitend door de rittenregistratiecontrole

Je hebt het vast wel eens ergens gelezen of gehoord, ‘de Belastingdienst controleert op een sluitende rittenregistratie’. Maar wat betekent dit eigenlijk en hoe kun jij jezelf goed voorbereiden op een dergelijke rittenregistratiecontrole zodat je er goed doorheen komt?
november 1, 2023

Valt woon-werkverkeer nu onder privé of zakelijke kilometers?

Het antwoord op de vraag of woon-werkverkeer onder privé of zakelijke kilometers valt, hangt af voor welke regeling je dit bekijkt. Gaat het om de btw of om de bijtelling? We leggen het verder uit.
november 1, 2023

Telematica

Onze maatschappij draait voor een groot deel op communicatie én dus ook bereikbaarheid. Telecommunicatie is hierin tegenwoordig niet meer weg te denken. Telecommunicatie heeft zich naast het internet ontwikkeld..[...]

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over GPS tracking (FAQ)

1Wat is GPS-tracking?
GPS-tracking in een wagenpark verwijst naar het gebruik van satelliettechnologie om de locatie, snelheid, en andere relevante gegevens van voertuigen in een wagenpark real-time te volgen en vast te leggen.
2Hoe werkt GPS-tracking?
Met GPS tracking is het mogelijk om verschillende soorten voertuigen eenvoudig te volgen. Of het nu gaat om één enkel voertuig of een gehele hele vloot. Privé of bedrijfsvoertuig. Je weet altijd waar je bedrijfsbus zich op dit moment bevindt. En houdt eenvoudig een waardevolle lading in de gaten. Het voertuig en haar inhoud is altijd te volgen. De technologie is breed inzetbaar voor vele verschillende personen, bedrijven of instanties.
3Wat zijn de belangrijkste toepassingen van GPS-tracking?
GPS tracking biedt naast het volgen van objecten nog veel meer andere interessante toepassingen. Zo kan het systeem gebruikt worden om kilometers te kunnen berekenen tussen punt A en B. Daarnaast kan je eenvoudig routes uitstippelen op de kaart maar ook rit informatie terug te kijken. Erg handig voor een ritten- en kilometeradministratie. Het kan zelfs gebruikt worden om verschillende parameters nauwkeurig te kunnen meten. Denk dan bijvoorbeeld aan overmatig versnellen, hard remmen, bochtsnelheden, onnodig stationair lopen, overmatig toerental en snelheid. Wat resulteert in een rijgedrag analyse tool.
4Hoe kan GPS-tracking helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van mijn wagenpark?
GPS-tracking biedt real-time inzicht in de locatie en activiteit van voertuigen, waardoor u efficiëntere routes kunt plannen, onderhoud beter kunt beheren en chauffeurs kunt monitoren.
5Hoe kan GPS-tracking helpen bij het verminderen van brandstofkosten?
GPS-tracking helpt bij het identificeren van inefficiënt brandstofgebruik en kan u helpen bij het verbeteren van de rijstijl van uw chauffeurs, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op brandstofkosten.
Buy now