100% fiscus proof
Niet goed = geld terug
Altijd opzegbaar
Geen installatiekosten
Gratis verzending
Het is verleidelijk om soms het gaspedaal net iets harder in te trappen dan eigenlijk verstandig is. Echter, te snel rijden brengt niet alleen levens in gevaar, maar het is ook schadelijk voor het milieu en kan overlast veroorzaken voor omwonenden. Veilig Verkeer Nederland heeft 5 maart uitgeroepen tot de Dag van de Maximumsnelheid. Een dag waarop we worden uitgenodigd om na te denken over onze snelheid op de weg en de impact ervan op verkeersveiligheid en milieu. Het biedt een gelegenheid om stil te staan bij onze gewoonten en attitudes op de weg.
Verkeersveiligheid is een cruciaal aspect van onze samenleving en maximumsnelheid speelt hierin een belangrijke rol. Hogere snelheden verhogen het risico op ongevallen en kunnen ernstige gevolgen hebben voor alle weggebruikers. De Dag van de Maximumsnelheid herinnert ons eraan dat het respecteren van snelheidslimieten niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook een verantwoordelijkheid tegenover onszelf en anderen op de weg.
Een aanzienlijk deel van de verkeersongevallen is te wijten aan te hoge snelheden, volgens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Door bewust te zijn van onze snelheid en deze aan te passen aan de omstandigheden op de weg, kunnen we bijdragen aan het verminderen van het aantal ongelukken en het beschermen van levens.
Een verband
Naast verkeersveiligheid is ook milieubewustzijn een belangrijk aspect van de Dag van de Maximumsnelheid. Hogere snelheden leiden tot een toename van brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke gassen, wat schadelijk is voor het milieu en bijdraagt aan klimaatverandering.
Wist je dat wanneer je 100 km/h rijdt, een auto minder CO₂-uitstoot dan bij 130 km/h? Daarbij draait de motor minder toeren en rijd je stiller. Allemaal redenen om je netjes aan de geldende maximumsnelheid te houden. In Nederland geldt overdag (06.00 tot 19.00 uur) op alle snelwegen een maximumsnelheid van 100 km/h. In de avond en nacht (19.00 tot 06.00 uur) mag je op sommige snelwegen 120 of 130 km/h. Uitzonderingen zijn de trajecten waar een limiet geldt van 80 km/h, vaak rondom grote steden.
"Rijden met inzicht, is reizen naar een veiligere toekomst."
YesHugo - Malon
Om het rijgedrag effectief te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan een veiliger en schonere omgeving, biedt de rijgedraganalyse van Yeshugo een uitkomst. Deze tool is ontworpen om zowel individuele bestuurders als teams inzicht te geven in hoe hun rijstijl invloed heeft op verkeersveiligheid en milieu-impact. Door het verzamelen en analyseren van data, zoals snelheid en remgedrag, onthult de Rijgedraganalyse cruciale details over het rijgedrag die anders onopgemerkt zouden blijven. Deze inzichten belichten niet alleen potentieel gevaarlijke rijpatronen, zoals overmatig snel rijden of plotseling remmen, maar bieden ook praktische suggesties voor verbetering. Moedig ook actief een bewustere en verantwoordelijkere rijcultuur aan, begin vandaag nog met analyseren van je eigen rijgedrag.